صدر اسلام
بله. باید گفت بسیاری از قبایل عربستان پیش از ظهور اسلام (صدر اسلام) الله را بعنوان خالق بزرگ و یکتایی که به هنگام خطر باید به او پناه برد می شناخته اند.این مطالب را می توان از برخی آیات قرآن استنباط کرد و همچنین نام پدر حضرت محمد که عبدالله بوده دلیل دیگری بر اشنایی مکی ها با مفهوم (الله) بوده.
– ماجرای ( غرانیق ) در صدر اسلام چه بوده است؟ (آیات شیطانی)
پس از انکه در صدر اسلام ( سال هشتم هجری ) اشراف مکه بدون جنگ با ارتش حضرت محمد تسلیم شدند و بیشتر آنان ( از جمله ابو سفیان که از دشمنان محمد بود ) با محمد بیعت کردند.حضرت محمد نیز برای جلب رضایت و حمایت اشراف قریش و بنی امیه و تامین منافع بازرگانان مکه قبله مسلمین را از بیت المقدس مسجد الاقصی به مکه مسجدالحرام تغییر جهت داد و با واجب کردن حج برای عموم مسلمانان خطر کسادی بازار و ورشکستگی اقتصادی بازرگانان مکه را از بین برد.
– آیا مراسم حج مسلمانان با مراسم حج در دوران جاهلیت تفاوتی دارد؟
باید گفت که تمام مناسک حج و عمره واحرام و لثم و لمس حجرالاسود وسعی بین صفا و مروه و وقفه در عرفات و رمی جمره همگی در دوره جاهلیت متداول بوده و تنها بعضی تعدیلات در حج صدراسلام نسبت به دوره جاهلیت روی داد که از ان جمله می توان بموارد ذیل اشاره کرد:
– ماجرای مرتد شدن کاتب وحی ( عبدالله بن ابی سرح ) چه بوده است؟
عبدالله ابن ابی سرح که زمانی از نزدیک ترین اصحاب و محارم حضرت محمد در صدر اسلام بود و کاتب وحی بود.پس از مدتی نسبت به کیفیت نزول آیات قران و ماهیت وحی و پیغمبری حضرت محمد تردید کرد زیرا که او چندین بار کلمات وجملات آیات نازل شده را بدلخواه خود تغییر داد و حضرت محمد نیز ان آیات تحریف شده را پذیرفت.
این امر شک ابی سرح را برانگیخت.سرانجام ابی سرح در مورد آیه”فتبارک الله احسن الخالقین” ( سوره مومنون.آیه ۱۴ ) با پیغمبر اختلاف پیدا کرد او معتقد بود که: “این آیه را من سروده ام و محمد آنرا از من دزدیده است” ( سوره انعام.آیه ۹۳ ) اشاره به همین ماجراست. ابی سرح پس از این اختلاف از دین اسلام برگشت و حضرت محمد خون او را حلال ساخت. (تاریخ طبری.جلد ۳٫صفحه ۱۱۸۷)
– ماجرای کشتار و گرفتن اموال اقوام یهود (قبیله بنی قینقاع .قبیله بنی النظیر.قبیله بنی قریظه ) بد ستور حضرت محمد در صدر اسلام چه بوده است؟
در صدر اسلام زنی از انصار نزد نزد زرگر یهودی از قبیله بنی قینقاع رفته و مرد یهودی برای اهانت بوی آهسته پشت جامه وی را با خاری ببالای جامه اش بست. بطوری که هنگام برخاستن پایین تنه زن نمایان شد و مردم را بخنده انداخت.مردی مسلمان به حمایت از زن مرد زرگر یهودی را به قتل رساند و یهودیان نیز به حمایت از هم کیش خود مرد مسلمان را کشتند. بدستورحضرت محمد مسلمانان به کوی بنی قینقاع هجوم برده و پس از پانزده روز محاصره افراد قبیله بنی قینقاع تسلیم شده و مجبور به کوچ شدند و همه دارایی های آنان بین مهاجران بی خانه تقسیم شد. یهودیان قبیله ” بنی النضیر” که از کشته شدن یکی از روسای خود بنام” کعب ابن اشرف”که دستور ترورش را حضرت محمد صادر کرده بود از ایشان در خشم بودند در مقام طغیان بر آمدند و حضرت محمد نیز امر به کشتار انان کرد و پس از محاصره آنان توسط مسلمانان حضرت محمد دستور داد نخلستان های ( بنی النضیر) را آتش بزنند! در این زمان فریاد قبیله “بنی النضیر” بلند شد و بر حضرت محمد بانگ زدند: (تو که خود را مردی مصلح می دانی و مردم را از ویرانی و تباهی و فساد منع می کنی چرا دست به آتش زدن نخلستان ها می زنی ) که مجددا الله به کمک حضرت محمد امده و( آیات .۳٫۴٫۵٫ سوره حشر) را بر حضرت محمد نازل نمود .
باری پس از بیست روز ( بنی النضیر) تسلیم شدندوترک دیار کردند و تمام دارایی های آنان میان حضرت محمد و یارانش تقسیم شد. قبیله بنی قریظه تنها قبیله یهودی باقی مانده در صدر اسلام در یثرب بود که آنان نیز بعد از جنگ خندق مورد محاصره مسلمانان قرار گرفتند.سپس این قبیله نیز حاضر شد همچون دو قبیله دیگر اموال و دارایی های خود را گذاشته و از مدینه خارج شود ولی حضرت محمد موافقت نکرد و پس از تسلیم شدن مردم قبیله بنی قریظه دستور داد ۹۰۰ نفر از جوانان و مردان بنی قریظه را سر بریدند و اموال و دارایی و زنان و کودکان این قبیله را بعنوان بردگی بین مسلمانان تقسیم کردند. (تاریخ طبری. جلد ۳ . صفحه ۱۰۸۸٫۱۰۹۱) طبری در خشونت این عمل در تاریخ صدر اسلام می نویسد: (پیامبر بگفت تا در زمین گودالها بکندند و حضرت علی و” زبیر” در حضور پیامبر گردن انها را زدند. (تاریخ طبری .جلد ۳٫ صفحه ۱۰۹۳)
– ماجرای ترور ( خالد بن سفیان هذلی ) در صدر اسلام بفرمان حضرت محمد چه بوده است؟
– ماجرای ترور (ابو عفک) درصدر اسلام بفرمان حضرت محمد چه بوده است؟
– ماجرای ترور ( عصماء .دختر مروان ) در صدر اسلام چه بوده است؟
“عصماء” دختر مروان شاعری آزاده و دلیر بود درصدر اسلام وی بدلیل اشعار انتقادی که در مذمت قتل عام یهودیان و همچنین ترور “ابو عفک” سروده بود. بدستور حضرت محمد ” عمیر بن عدی” مامور کشتن “عصماء”شد. “عمیر” شبانه به خانه “عصماء” می رود و او را می کشد و صبح زود خبر کشته شدن “عصماء” را به حضرت محمد می دهد.حضرت محمد می گوید: (ای “عمیر” خدا و رسولش را یاری کردی) ( سیره ابن هشام .جلد ۲٫ صفحه ۴۱۲) .
– عمر بن خطاب که بوده است و با حضرت محمد چه نسبت فامیلی داشته است؟
– عثمان که بوده است و با حضرت محمد چه نسبت فامیلی داشته است؟
عثمان در صدر اسلام از بازرگانان ثروتمند و ازاشراف بنی امیه بود.عثمان از محارم مخصوص حضرت محمد و از کاتبان وحی بوده است.
(تاریخ طبری. جلد ۴ .صفحه ۱۳۰۳).
از ان جمله می توان به املاک واراضی ذیل اشاره نمود:
۱- فدک
۵- صافیه
۶- مثیب
۷- حسناء
۸- وطیح
۹- مشربه ام ابراهیم
۱۰- سلائم و …
همه این اراضی پس از مرگ حضرت محمد در صدراسلام توسط ابوبکر صدیق مصادره شد. ( الا موال. قاسم بن سلام . صفحه ۴۷) (وفاء الوفا . صفحه ۳۶ و ۱۵۲)
– آیا حضرت علی ازتوانگران و ثروتمندان قبیله خود بود؟
بله . ایشان بعد از اسلام از توانگران و ثروتمندان معروف گردید. بطوریکه در شهر ینبع املاک و اراضی پر ارزش داشت و صاحب نخلستانی بود که سالانه چهل هزار دینار ( معادل ۱۶۰ کیلو طلا ) در آمد داشت. (تجارب السلف. صفحه ۱۳)
ابن حزم در باره ثروت های حضرت علی (پارسا ترین شخصیت اسلامی) می نویسد:
کسی که اندک اطلاعی از اخبار و احادیث داشته باشد انکار نمی کند که حضرت علی از ثروتمند ترین افراد طایفه و قوم خویش درصدراسلام بود و اراضی و املاک بسیار داشت. (الفصل فی الملل و الا هواء و النحل . جلد ۴ . صفحه ۱۴۱)
– ماجرای دعوا و نزاع شدید بین حضرت علی و عباس (عموی حضرت محمد) بر سر چه بوده است؟
پس از مرگ حضرت محمد برای تصاحب ثروت ایشان بین حضرت علی و عباس ( عموی حضرت محمد ) نزاع شدیدی بین آنان در گرفت که عاقبت مجبور شدند برای داوری نزد ابو بکر صدیق بروند! حضرت علی و عباس در حضور ابوبکر به یکدیگر فحش و ناسزا می گفتند تا سر انجام ابو بکر صدیق بین آنان داوری کرد و گفت:”حضرت محمد گفته است که ما گروه پیامبران از خود ارث باقی نمی گذاریم” (تاریخ طبری .جلد ۴ . صفحه ۱۳۳۴-۱۳۳۵)
– ماجرای باغ فدک و سخنرانی حضرت فاطمه برای باز پسگیری آن چه بوده است؟
“فدک”دهکده و نخلستان بسیار بزرگی بود با کشتزار های سبز و خرم که حضرت محمد در صدراسلام ان را به دخترش فاطمه بخشیده بود! که البته سپاهیان حضرت محمد با این عمل وی مخالفت کرده بودند زیرا معتقد بودن مطابق دستور قرآن (سوره انفال .آیه ۴۱ و ۶۹) غنیمت جنگی باید بین همه تقسیم شود ولی حضرت محمد به این امر اعتنایی نکرد و ان را به حضرت فاطمه بخشید که پس از مرگ حضرت محمد ابوبکر صدیق انرا بنفع بیت المال مسلمین مصادره کرد.
حضرت فاطمه نزد ابو بکر رفت و فرمود این باغ را پدرم در صدر اسلام به من واگذار کرده که ابوبکر هم در جواب فرمودند:”نحن معاشر الانبیاء لا نورث” یعنی : ما پیامبران ارث نمی گذاریم و از وا گذاری ان به حضرت فاطمه خودداری کرد. (تاریخ طبری .جلد ۴٫ صفحه ۱۳۳۵-۱۳۳۶ )
– قرانی که امروزه در دسترس ما می باشد تا چه اندازه کامل و واقعی است؟
در این باره نمی توان نظر قطعی داد. ولی آنچه که می دانیم ان است که : عثمان سومین خلیفه مسلمین در صدر اسلام قران را جمع آوری و مرتب نمود و سوره های بلند را با سوره های بلند و سوره های کوتاه را با سوره های کوتاه تنظیم نمود و طی حکمی به نواحی مختلف نوشت تا تمام نسخه های موجود قران را جمع آوری کردند و سپس آنها را در آب گرم و سرکه جوشانید و به روایت دیگر آنها را سوزانید جز قران” عبدالله بن مسعود” را. ( تاریخ یعقوبی .جلد ۲ .صفحه ۶۴ )